Your natural state is joy!

Blog

Your natural state is joy!

Creatieve expressie is goed voor ons psychologisch welzijn en zou het wel eens het perfecte wapen kunnen zijn tegen stress.

Ik zat me laatste te bedenken hoe leuk het is dat Dotpainten zoveel verschillende mensen lijkt aan te spreken. Jong, oud, mensen met een hoge functie, carrière tijgers of mensen die al een tijd niet werken en proberen uit te vinden wat hun werkelijke passies in het leven zijn. Het is de grote behoefte aan ‘verstilling’ die ik bij mensen zie.

In deze snelle tijd waarin je van alles ‘moet’, vaak ook van jezelf, zoeken mensen weer naar hun originele staat van zijn. Rust, verbinding met anderen, maar ook het plezier wat erbij komt kijken als je creatief aan de slag gaat, en in dat proces van alles over jezelf ontdekt!😁

Je natuurlijke staat van zijn is stil bewustzijn. Het gevoel van innerlijke vrede, vreugde en liefde.

In deze staat voel je je één met alles om je heen. Je hoeft niet langer naar iets te kijken om je een gevoel van vervulling of voldoening te geven, omdat het al in je zit.

Het betekent dat je in vrede en rust blijft ongeacht wat er om je heen gebeurt. Je weet dat je niet vernietigd kunt worden, zelfs als je fysieke lichaam dat wel kan zijn. Alles is in orde, zelfs als er de illusie van chaos om je heen lijkt te zijn. Daar kijk je dan dwars doorheen.

Dat is hoe ik me voel als ik een hele middag lekker creatief aan de slag bent geweest, want geloof me, dat is nog wel eens een uitdaging met een peuter om je heen.

Maar die tijd neem ik, plan ik in, of komt soms spontaan tot stand…

Het gevoel van volledig in rust en in vrede met mezelf te zijn. En dan vraag ik me af waarom ik me eigenlijk zo druk maakte over een bepaalde situatie en kan ik er om lachen.

Creatieve expressie is goed voor ons psychologisch welzijn en zou het wel eens het perfecte wapen kunnen zijn tegen stress.
Het helpt je om minder te oordelen over zaken die gebeuren in je leven, het is je ‘mind’ die de pijn veroorzaakt, in plaats van de situatie waar het op reageert.

Wanneer je je realiseert dat je gedachten over iets je het meeste pijn veroorzaken, is creativiteit een middel om jezelf gemakkelijk van deze gedachten te bevrijden. En terug te komen bij die natuurlijke staat van zijn: in rust en vrede.❤

Lieve groet,
Natashja van Ginkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *