Mijn Getuigenis

Lieve mensen,

Ik deel hierbij graag mijn ervaring en mijn getuigenis over hoe ik terugkeerde naar mijn geloof in God. Deze ervaring komt ook terug in mijn werkwijze maar ik hoop dat het vooral ook inspirerend mag werken, en mensen mag raken en helpen.

Mocht je naar aanleiding van dit stuk een coachingsessie bij me willen aanvragen dan kan dat.
Wil je meer weten over Jezus of het Christelijke geloof, dan kun je ook een gratis Alpha cursus bij me boeken. Vraag gerust naar de mogelijkheden. info@natashja.nl

Terug naar God.   🤍
20 februari 2021

DE datum dat mijn zus en ik gedoopt werden bij God’s Embassy in Amsterdam. We zijn door de gebeurtenissen rondom mijn ziekte, ik kreeg in 2017 borstkanker, enorm naar elkaar toe gegroeid en hebben de band tussen ons beide en onze kinderen doen verstevigen.

In 2017 kreeg ik die diagnose borstkanker. Mijn dochtertje was net 14 maanden oud. Daarna ben ik een lange weg gegaan van diverse reguliere en gedeeltelijk alternatieve behandelingen.

2021

De eerste maanden van dit jaar 2021 is er veel gebeurd.
Ik kreeg halverwege januari naar aanleiding van de uitgezaaide borstkanker in mijn lijf waaronder in mijn hersenen een zeer ernstige epileptische aanval van meer dan enkele uren waarbij ook een korte hartstilstand. Ik kan me er zelf niks van herinneren. Er werd aan mijn zus gevraagd of ze wel door moesten gaan. Mijn zus wilde er niks van horen want die had mij een week daarvoor nog vol levenslust gezien, dus de keuze was snel gemaakt, en daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn.
Mijn zus riep een aantal van haar christelijke vriendinnen op om voor me te bidden wat ze dan ook veelvuldig voor me hebben gedaan die avond/nacht en waar ik ze enorm dankbaar voor ben. De volgende dag kwam ik weer een beetje bij en zat ik weer rechtop in bed met een yoghurtje.
Een dag later mocht ik het ziekenhuis weer uit. Een wonder volgens de verpleegster die me ontsloeg. Voor mij wederom een teken. Wat heb ik nog te doen?

Ik had al eerder een aanval gehad, dat jaar ervoor. Of een waarschuwing? Flinke tik op de schouder? Hoe je het ook noemen wilt. Voor mijn gevoel waren dit niet alleen maar fysieke uitingen van mijn lichaam. Ik werd geroepen. Een gift van Genade, bleek later.
En na die eerste aanval kwamen er al gesprekken met God uit naar voren via allerlei schilderijen die er toen in rap tempo uitkwamen en ik nu stuk voor stuk kan plaatsen, qua betekenis. Maar dat toen niet zo gezien heb. Maar goed, deze aanval was een stuk krachtiger, en ik kwam er toch weer uit. God heeft mij hier nodig, zijn instrument mag ik hier zijn, dit was pure GENADE! Een GENADE klap, zei een vriendin gekscherend.
Mijn zus en ik waren al enigszins gelovig opgevoed maar wat deden we ermee? Niks eigenlijk, en dan toch weer die klop op de deur. En de realisatie van die dragende kracht die ik wel mijn hele leven altijd wel gevoeld heb.
Achteraf gezien werd ik al lange tijd door Jezus op mijn schouder getikt. Veel dingen klopte niet meer voor me. Veel zaken in de New Age waar ik in zat, dingen in mijn persoonlijke leven, mijn huwelijk ging bergafwaarts. Ik voelde dat ik van een bepaald pad afliep, dat dit verkeerd zou gaan aflopen, maar kon er de vinger niet op leggen.

Genezingsdienst in Warmond.

Ik werd er door een lotgenootje (stom woord, ik noem het liever mede warrior) op gewezen eens een genezingsdienst van Jan Zijlstra bij te wonen. Ik ging er met haar en mijn zusje heen in Februari en dit was een zeer bijzondere ervaring. Mijn hoofd werd gloedheet toen ik binnenkwam, dat had ik nog nooit zo sterk gevoeld, en ik voelde me geraakt, werd enorm emotioneel en er kwamen veel tranen los. Mijn hart leek te verzachten.
Ook mijn zusje werd geraakt en stond mee te bidden alsof ze daar al jaren kwam, een soort herkenning. Wat ik heel mooi vond is dat ze de poliep die ze al jaren op haar stemband had, de week erna niet meer op haar stemband bleek te hebben. Heel toevallig had ze een scan gepland staan die week.
Ze heeft een stap gedaan in geloof en is naar voren gegaan met het verlangen dat God haar genas. Dat gaat voorbij “toevallig” wat mij betreft.
En de vriendin die me op deze dienst wees is er ook nog steeds na haar zeer slechte prognose 9 maanden geleden!
Ik denk dat daar een taak ligt, en we ons niet al te snel moeten laten neerslaan door een prognose die ons gesteld wordt door artsen, die zich niet realiseren dat ze de poten onder je stoel wegslaan, met woorden die een behoorlijke impact kunnen hebben.
De Heer is degene die beslist wanneer wij dood gaan, niet de arts, wat mij betreft.
Ik heb zelf nog geen scan gehad na deze dienst en na de laatste aanval, alleen stabiele bloed onderzoeken. Maar ik blijf vertrouwen en mijn hart volgen, en op dit punt op mijn pad werd ik naar Jezus geleid.
En het kan me ook niet meer zoveel schelen wat mensen daarvan denken, ik wil gewoon open mijn verhaal kunnen doen en open kunnen zijn over het feit dat ik me focus op het Christelijke geloof in mijn leven. Dat ik God vertrouw en hier volledig voor ga, zonder schaamte!
Ik deel mijn verhaal om te helpen, om te inspireren en om elkaar te steunen. En kun je er niks mee, laat het dan los in alle vrijheid. Maar ga er mensen niet om veroordelen ajb, want helaas komt dat dan toch best vaak voor! Mensen die het niet begrijpen en niks meer laten horen. Ook prima natuurlijk!
En nu ik mijn Salon weer herstart ben maar dan vanuit een nieuw concept, ga ik je ook niet proberen te bekeren tijdens de behandelingen, maar ik ga je wel laten genieten van de dienstbaarheid die ik voel graag te willen geven. Vanuit mijn geloof, en vanuit mijn hart. Doordat ik iets ga doen wat ook echt vanuit het diepste van mijn hart komt.

De bijbel.

Ik ben de bijbel aan het lezen en met dat groepje vrouwen die die nacht voor mij gebeden hebben, heb ik regelmatig contact. We doen aan Bidsessies voor wie het maar nodig heeft, en ik krijg een soort Bijbel studie sinds 12 maart, volledig kosteloos. Dit doen deze mensen puur uit liefde, en dit was ik niet gewend want in de New Age kost meestal alles geld. En dit is geen oordeel, puur een verschil.

Gedoopt

Mijn zusje en ik hebben ons laten dopen! Wat was ook dit een mooie ervaring.
Deze gebeurtenis was voor mij zeer belangrijk, een soort heilig symbool en als dank van mij naar God dat hij me heeft laten leven die nacht. De doop is een handeling waarbij je wordt ondergedompeld in water als symbool van het einde van een oude manier van leven, en een nieuwe start.
Ook weer een bijzonder gevoel waarbij er een soort zwaarte van me afviel en ik als vanzelf een vreugde kreet uitschreeuwde die uit mijn tenen leek te komen, toen ik weer omhoog kwam.
En dit proces is nog steeds gaande. De honger om te leren, te bidden, allerlei dingen in mijn leven die ‘gereinigd’ lijken te worden, zaken die ik in de bijbel lees en waarvan ik dan voel, dit klopt gewoon, dat innerlijke WETEN! Er gebeuren kleine mooie wondertjes sinds ik vaker bid en ik voel een immense steun en kracht in mijn leven.
In de bijbel staat een Psalm, psalm 118-17, ik zal niet sterven maar leven, ik zal de woorden van de heer vertellen. Iets wat ik al voel sinds ik in 2017 borstkanker kreeg en maar niet uit mijn hart verdwijnt.
Nog steeds niet. Hardleers? De tijd zal het leren.
Koppig en hardleers maar wel op MIJN manier blijf ik mijn pad bewandelen en ben ik heel dankbaar God weer volledig te voelen in mijn leven en hart.

Tekens.

Na een mooi gesprek met een vriendin kwamen we erachter dat ik God door opgelopen trauma toen ik klein was, naar de achtergrond heb geduwd, maar hij er altijd al is geweest.
Ik zie hem ook bij Nikki, mijn dochtertje. Als ze hard moet lachen om iets, als ze geniet van een leuk stuk speelgoed of een heerlijk ijsje. Of als ze bloemetjes plukt in de natuur.
Dat herkennen de moeders hier vast wel; dan voel ik God!

Toe laten in je hart

Ik durfde God nu weer toe te laten, mijn enigszins verharde hart is open en ik heb gehuild en losgelaten. Bij een vriendin waar ik vaak mee bid en me helpt als ik met vragen over het geloof zit, kwam Hooglied 2 vers 14 omhoog: je bent mijn duifje verborgen in de rotsspleten, laat me je gezicht zien en je stem horen, je stem klinkt zo zoet en je gezicht is zo lief!
Ook weer zo’n teken! Alles kwam bij elkaar! Sinds mijn laatste grote epilepsieaanval kom ik alleen maar met duiven in contact. Ik kreeg een pluche duifje cadeau van een dierbare vriendin, van een andere vriendin haar zoon kreeg ik een schilderijtje waar ik een duifje in herkende, evenals van een andere vriendin die prachtige wastekeningen maakt waar duidelijk een duif in naar voren kwam. Ze had hem tijden terug al gemaakt maar hij had zijn plek nog niet gekregen en nu voelde ze dat haar werk naar mij toe mocht. Ik vond het erg bijzonder.
De Heilige geest…wat een mooi teken.

Benoediging & Coaching

Dus ondanks de prognoses, en alle aardse uitingen, ziekenhuizen, artsen en hun statistieken waar je mee te maken hebt, blijf luisteren naar je eigen innerlijke leiding en GOD, die je hopelijk al hebt toegelaten in je leven.

Ik hoop jonge vrouwen hierin te mogen bemoedigen en dat deze realisatie voor hen sneller mag gebeuren dan bij mij, op mijn 49e. Deze coachingsgesprekken doe ik met liefde, kosteloos en vrijblijvend.

Mijn persoonlijke doel?

Wat het al die jaren al geweest is. Stabiliseren, genezen… want ik geloof in een God van wonderen, en dit dan mogen uitdragen naar andere mensen!
Door alles zelf ook echt te ervaren, weet ik dat ik straks zal kunnen spreken uit ervaring, kan ik anderen mensen echt helpen in de naam van God, en hem door mij heen laten werken.
Zijn instrument zijn, want het gaat niet om mij!! En mensen laten weten dat we er niet alleen voor staan! Hij er altijd voor ons is als we hem maar toelaten. En die weg is via Jezus.

En ja, dat gebeurd soms via of door de meest moeilijke uitdagingen in ons leven! Maar als je God toelaat en je hart openstaat vol vertrouwen, zul je ook zijn liefde, bemoediging en hulp voelen!

Nog een missie die ik heb en welke voor mij belangrijk is, is het geven van Bidsessies voor andere mensen die dat nodig hebben, want wat is dat krachtig, mensen! Met meerdere mensen passievol bidden voor de medemens die dat nodig heeft. En zeker in deze tijden en de tijden die nog komen gaan.
En niet alleen voor de mensen om ons heen, of privé, maar ook voor bepaalde zaken in de wereld.

Maar goed, dat zijn mijn missies en dromen.
Wat God’s plan ook is voor mij, het zal ZIJN perfecte plan zijn.

En ik ‘vertrouw’.
Liefs
Natashja

12-4 UPDATE:

Scan resultaten gehad en eerlijk is eerlijk. Ik maakte me wat zorgen door de grote moeheid van de laatste weken, maar dat blijkt grotendeels te komen door de topsport die mijn lijf aan het voeren is door de vele medicatie die het dagelijks moet verwerken.

Maar grotendeels is alles aan het slinken, of gestabiliseerd!!! 
En zelfs de vlekken die op de botten gevonden zijn, lijken flink af te nemen.

Mijn geloof.

Mijn geloof in God is heel sterk omdat hij altijd al aanwezig was in de achtergrond van mijn leven. Het is eigenlijk niet heel onlogisch dat ik me volledig heb bekeerd tot het Christelijk geloof en hier ook openlijk voor uit kom!

Dat ik God volledig heb toegelaten in mijn leven de afgelopen maanden, en mijn sterke geloof in de missie die ik hier nog te vervullen heb en de plannen die hij daarvoor voor mij heeft, hier 100% mee van doen hebben!

Dit heeft me enorm gesterkt en laat me voelen en weten dat bij God niks onmogelijk is. Alleen in onze eigen beperkte gedachten! Dat wil ik mensen zo graag meegeven en mee bemoedigen; voor God is niks onmogelijk! Ik bid elke dag voor mijn genezing, en voor vele andere mensen. Zodat ik er kan zijn voor mijn lieve dochter en man, maar ook zodat ik mijn missie hier op aarde kan en mag vervullen.

Ik moet hier doorheen, door deze minder leuke ervaringen en uitdagingen maar wel met God aan mijn zij, de ervaringen die ik opdoe in het Christelijke geloof, en vervolgens daar buiten mag ik delen,  en daarbij anderen raken en hopelijk helpen.

Wel gek, heel lang heb ik gedacht dat ik dat al deed met de Dotpaint workshops die ik gaf! Meditatieve workshops waar mensen rustig van werden, maar ik was al een tijdje erg onrustig en t voelde niet goed meer. Het klopte niet meer.

Mijn taak lag ergens anders en die stem bleef maar spreken. Liefdevol…maar ik was er blijkbaar niet klaar voor er naar te luisteren en ik was te druk en negatief bezig met een aantal zaken in mijn leven om er gehoor aan te geven.

Tot die liefdevolle genadeklap die avond in januari dat ik een superzware epileptische aanval kreeg, en ik vernam hoever het met de kanker was verlopen in mijn lijf. Toen veranderde alles en zag ik hoe duidelijk de roep al die tijd eigenlijk was geweest.

En wat ik moest veranderen bij en voor mezelf. Dat ik ook veel te veel had gewezen naar mensen buiten mezelf maar ook de verantwoording moest zoeken in mezelf om de zaken om te draaien naar het positieve.

 Wat ben ik blij dat de Heer nooit heeft opgegeven.

Maar het voelt allemaal ook wel weer logisch of zo, kloppend. Ik voelde God als kind altijd wel dichtbij, altijd bidden voor het slapen gaan en als er wat speelde vroeg ik om hulp. Het zat er allemaal al in of zo want mijn moeder was er niet overdreven veel mee bezig.
Vervolgens dreef het naar de achtergrond door dingen die we meemaakte en leek het ook allemaal wat minder cool je daar mee bezig te houden. Ik kwam in contact met veel New Age zaken zoals het werk van Doreen Virtue en alles over God werd wat blurrie.
Nu voelt t voor mij als thuiskomen, bij de kern? Daar bij waar t allemaal begon? Moeilijk om te verwoorden.

Hoe dan ook, dit vind ik een ontzettend mooi scripture uit de bijbel en ik lees het dagelijks:

Ik zal niet sterven maar leven, en ik zal de werken van de HEERE vertellen.’

Mijn missie…

Liefs

Natashja

Update 12 Mei

Scan resultaten gehad en eerlijk is eerlijk. Ik maakte me wat zorgen door de grote moeheid van de laatste weken, maar dat blijkt grotendeels te komen door de topsport die mijn lijf aan het voeren is door de vele medicatie die het dagelijks moet verwerken.
Maar grotendeels is alles aan het slinken, of gestabiliseerd!!!
En zelfs de vlekken die op de botten gevonden zijn, lijken flink af te nemen.

Update 10 Juni 2021

Vandaag weer goed nieuws gehad in het ziekenhuis. Het meeste is stabiel of wordt kleiner maar een hoop in het hoofd is echt aan het verkleinen en daar was de Neuroloog erg blij en enthousiast over. En ik natuurlijk ook.

Ik zal jullie vertellen wat ik precies doe. Naast het reguliere neem ik ook de Fenbendazol in, het middel waar Joe Tippens uit Amerika volledig van zijn kanker genas! Deze man zat helemaal onder en hadden ze al naar huis gestuurd met de mededeling ga je zaken maar in orde maken! Dit middel zit in een ontwormingskuur voor honden! Panacur kh250 heet het en is onschuldig.

Daanaast kan ik dankzij mijn GoFundMe fonds gebruik maken van de lichttherapie via de pleisters van LifeWave, de X39 welke de eigen stamcellen activeert, en de Carnosine patches voor energie, en de Glutathione patches die een stoot aan antioxidanten afgeeft, en het immuunsysteem aanzienlijk verbeterd, zodat de verkeerde cellen in je lijf beter vernietigd kunnen worden.

Daarnaast ga ik een kuur doen om mijn cellen te verbeteren zodat alles wat ik inneem beter opgenomen zal worden. Dat is de Cel Trojan Kuur.

Mocht je meer informatie willen hebben, mail me dan gerust.

Ik ben mega dankbaar dat ik dit nu kan doen en hou jullie op de hoogte! Ook is mijn geloof dat ik veel hulp van God krijg ontzettend versterkt! Alle dank en glorie gaat naar hem!

Met hartelijke groet,🕊

Natashja van Ginkel

Bemoedigend nummer van Brandon Lake!