Blog Het Kruis

Na alles wat er in mijn leven gebeurd is en nadat ik me bekeerd heb tot het Christelijke geloof en me liet dopen, bedacht ik me hoe ik kon ‘teruggeven’. Hoe ik God kon bedanken voor zijn genade en voor alles wat er voor mij ten goede is gekeerd sindsdien. Dus heb ik een leuk project bedacht. Iets waar ik enorm blij van word.

Hierbij leg ik houten kruisjes ingegraveerd met psalmen of zonder, overal in het land neer voor een gelukkige vinder, in een mooi zakje met een anoniem bemoedigend briefje erbij waarvan ik hoop dat mensen nieuwsgierig gaan worden naar Jezus en Jezus zullen gaan toelaten in hun hart. Geheel vrijblijvend.

In het AVL ziekenhuis waar ik nu dan was, in parken, openbaar vervoer, supermarkten, OVERAL. Waar je het ook maar kunt bedenken. Dit was even een spontane actie, zonder zakje en briefje, ik was in het AVL ziekenhuis, en ik voelde dat ik hem zo kon achterlaten.

Al mag ik maar 1 persoon raken of nieuwsgierig maken.

Het Kruis.

Persoonlijk voel ik me altijd ‘geraakt’ door alleen al naar het Kruis te kijken wetende wat Jezus heeft doorstaan voor ons allen. Ik vraag me af hoe dat voor een niet gelover is of iemand die teleurgesteld is in zijn of haar geloof? Of deze persoon misschien toch nog een kleine Spark in zichzelf of haarzelf mag raken bij het zien van het kruis?

Het geeft mij rust als ik ernaar kijk en het doet voor mij wat met de ruimte waar een kruis hangt. Gek misschien want het is eigenlijk een moordwapen geweest in die tijd. Maar het gaat mij natuurlijk om de liefde van God!

Immense onvoorwaardelijke liefde.

De liefde van God aan de gehele mensheid bewezen door het grootst denkbare offer aan ons te geven. Zijn goddelijkheid afgeworpen, mens geworden in zwakheid, door alle onmogelijke ontberingen te doorstaan om uiteindelijk helemaal vrijwillig en onschuldig uit Liefde voor ons op afschuwelijke wijze gemarteld en gekruisigd te worden. Door dit teken te beschouwen als God’s volmaakte liefde voor ons en dit symbool op die manier te gebruiken, maakt het het denk ik zeer krachtig en liefdevol! Dus ik hoop dan ook dat DAT het effect zal zijn.

Mijn hoop is dat mensen geraakt worden en op onderzoek uitgaan en Jezus in hun hart zullen aannemen.

En zijn liefde en warmte zullen gaan ervaren zoals dat bij mij is gegaan.

Maar natuurlijk vanuit vrijheid en eigen keuze.

Liefs🤍

Natashja