Mandala’s for love

Project Mandala’s for Love

Ik vind het belangrijk om ook regelmatig zaken weg te geven. Vanuit je hart, iets wat je zelf gecreëerd hebt, een bos bloemen, of een etentje, het maakt niet uit. Het hele proces van iemand verrassen en diegene iets echt vanuit je hart ‘geven’ is gewoon heel leuk en waardevol. Regelmatig maak ik kosteloos een Mandala voor een vriendin of kennis, maar ik wilde dit al een tijdje heel graag uitbreiden.

Toevallig werd ik door een student van de Dotpaint Academy  gewezen op een filmpje van een collega dotter uit Canada, die het project Mandala for Hope is gestart waarbij ze wereldwijd Mandala’s verstuurd van haarzelf en alle dotters die zich daarvoor op hebben gegeven, naar mensen die ziek zijn, of mensen die fulltime voor een ziek familielid zorgen, mensen die met rouw te maken hebben etc.

Dat inspireerde meteen! En omdat ik al een tijdje op zoek was naar een leuke manier van het uitbreiden en verspreiden van gratis Mandala’s, kwam het project Mandala’s for Love in me op! Wat houdt dit in?

Ik wil alle collega dotters inspireren om een liefdevolle Dot Community met mij aan te gaan d.m.v. Mandala’s for Love en mooie mandala’s te maken die je gratis gaat weg geven! Dit kan zijn aan iemand in je omgeving, of aan iemand in je Social Media netwerk. Maar ook aan iemand waar je over gehoord hebt die aan de andere kant van het land woont, of aan iets of iemand waarover je in het nieuws hebt gehoord.

Mandala’s of Love is een universeel gebaar van steun en medeleven voor mensen die donkere momenten in het leven ervaren. We zijn allemaal met elkaar verbonden en op deze manier kunnen we een liefdevol rimpel effect creëren d.m.v. onze kunst, en onze medemens een liefdevol hart onder de riem steken.

Dus ben jij een Dotter en zou je mee willen doen aan dit project, stuur me dan even een mailtje. Graag plaatsen wij dan een foto van jou en je werk, met een korte omschrijving van waar het werk naar toe is gegaan en waarom. Ook kun je je opgeven voor de Facebookgroep Mandala’s for Love.

Op deze groep kunnen we communiceren over welke doelen en maatschappelijke thema’s we kunnen ondersteunen met deze liefdevolle art projecten en ontstaat er een liefdevolle Dot Art Community!

Mijn ervaring is dat mensen die een handgemaakt werk cadeau krijgen wat met liefde en zorg gemaakt is, hier ontzettend blij van worden en zich erg gesteund kunnen voelen in de uitdagingen waar ze mee te maken hebben in het leven!

Met lieve groet,

Natashja van Ginkel

dotacademy@natashja.nl

Ingezonden Mandala’s for Love:

29 oktober 2019,Petra Smulders uit Den Bosch:

Deze mandala heb ik gemaakt voor Francis. Deze sterke dame is al ontzettend lang ziek, knokt ontzettend hard en blijft positief.
Ze is meerdere keren door het oog van de naald gekropen. Ze blijft ook altijd, meteen zodra het kan en soms wanneer het nog niet kan,  werken want dat is mede haar afleiding, dan “draait” ze weer mee.
De mandala is voor haar, gevuld met liefde en positieve energie en ook al zien we elkaar niet veel, ik ben er toch!
Een hele diepe buiging voor deze kanjer!

Liefs, Petra

20 november 2019, Angela Verburg:

Deze mandala geef ik aan Patricia van Diggelen, ik ben zo trots op haar dat ze de energie en moed weet te behouden om zorg te dragen voor haar man en gezin na een hersenbloeding anderhalf jaar geleden. 💗

Angela Verburg

20 november 2019, Gabie:

Deze mandala geef ik aan een heel lief mens die de afgelopen tijd zoveel te verduren heeft gehad… Na heel veel zorgen over de gezondheid van haar man kreeg ze zelf ineens te kampen met een zware diagnose. “Woorden schieten mij te kort om jou in deze zware tijd te ondersteunen, daarom dit gebaar van medeleven en liefde. Ik hoop dat deze mandala je toe mag schijnen, tot in het diepste van je hart”.

Gabie

20 november 2019,Marianne Helmich:

In het kader van “Project Mandala’s for love”, een mooi initiatief van Natashja van Ginkel-Warning, geef ik deze mandala aan Patty Roes.
De bedoeling van “Project Mandala’s for love” is om mensen die door een moeilijke periode gaan of zijn gegaan, een hart onder de riem te steken door het weggeven van onze kunstwerken.

Marianne Helmich