Mijn Levensdoel & Passie

Blog

Mijn Levensdoel & Passie

Dat is toch het mooiste wat er is! Als je je passie mag vinden, als je stuit op datgeen waar jij blij van wordt, maar waar je ook zoveel andere mensen mee mag raken!

Jezelf creatief uiten. Daar wil ik graag over vertellen, met name over Dotpainting. Over wat een heerlijke creatieve manier van uiten dit is, en dat, wat mij betreft, de hele wereld aan deze kunstvorm zou moeten gaan doen, zodat alles er een stuk leuker, kleurrijker,  maar vooral liefdevoller gaat uitzien!

Dotpainting (schilderen in stippen) is de originele schildertechniek van de Aboriginals uit Australië. Dit gebeurde op boomschors, rotsen, of op elkaar. Het werd gebruik als communicatiemiddel naar elkaar toe en er werd gebruik gemaakt van stokjes en takjes, om o.a. rituelen uit te beelden. Inmiddels heeft deze kunstvorm een moderne impuls gekregen en ging men gebruik maken van acrylverf en schildersdoeken.

Toen ik deze kunstvorm ontdekte via Elspeth McLean, een Dot Artist uit Australië raakte ik enorm geïnspireerd en ben ik gaan dotten op Engelen en Boeddha beelden, die ik al een tijd lang bewerkte met Edelstenen en mozaïek. Het werd een prachtig geheel en ik bewerkte de beelden intuïtief, dacht niet van te voren na over patronen en werkte ook met kleur energie op gevoel.

Ik was op zoek naar verdieping in mijn werk en stuitte “toevallig” op een filmpje over Acrylic Pouring. Er ging een wereld open!

Acrylic Pouring is een prachtige techniek waarbij je met vloeibare acrylverf je fantasie de vrije loop kunt laten. Tijdens het Dotpainten kom ik tot rust, en kom ik bij mezelf, vanuit mijn hoofd naar mijn hart. Acrylic Pouring daarentegen is een opwindend proces en je weet nooit hoe de pour gaat verlopen, wat de verf gaat doen en hoe de diverse kleuren in elkaar gaan over lopen, of juist allerlei cellen en vormen creëren. Er lijken soms verborgen boodschappen naar voren te komen en mensen zien er vaak van alles in, als het werk klaar en droog is. Ieder mens haalt er zijn eigen boodschappen uit, gezien vanuit het eigen perspectief.

Toen ik me bedacht dat het mooi zou zijn om deze techniek te combineren met Dotpaint, raakt ik enthousiast en kwamen de mooiste ideeën naar boven . Dit is het, ging er door me heen! Ik kreeg ontzettend veel mooie en lieve reacties op  mijn website en op de social media groepen waar ik mijn werk plaatste. Mensen werden er blij van en raakte geïnspireerd! En dat is toch het mooiste wat er is! Als je je passie mag vinden, als je stuit op datgeen waar jij blij van wordt, maar waar je ook zoveel andere mensen mee mag raken! Als je elke dag mag doen waar je je goed bij voelt, waar je passie en liefde bij voelt, waardoor je deze energie ook in je werk kunt leggen, en dus kunt verspreiden, de wijde wereld in! Geven en delen maakt immers gelukkig! En dus ben ik ook een Youtube kanaal gestart, Tashja’s Art, waar ik mijn technieken ben gaan delen.

Ik hoop dat heel veel meer mensen, door hun creatieve gaven aan te boren, terug bij hun ware zelf mogen komen, meer vanuit het hart mogen gaan voelen en leven, en zo ook hun eigen passies en levendoelen mogen vinden.

Creëren vergroot je bewustzijn. Het brengt de aandacht naar binnen, en je creatie is vaak een uiting van wat zich in jezelf afspeelt. Zelfreflectie ontstaat en je hebt alle mogelijkheid spiritueel te groeien, je te ontplooien, te ontvouwen. Dit zal zeker een positieve uitwerking hebben op de mensen om je heen.

Geven is ontvangen! Mooi toch?

Warme groet,

Natashja van Ginkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *