Cursus Mindful Dotting

Creatieve Bewustwording Cursus Dot Art techniek

Cursus Mindful Dotting

Je leert in de cursus korte krachtige meditatietechnieken waarmee je bewust wordt van wat je doet, terwijl je het doet. Met Dotpainten blijkt dit een gouden combinatie! Bewustwording door middel van creatie!

In februari start de cursus Mindful Dotting! Creëeren vanuit de ziel! Deze cursus duurt 6 weken. Zes zondagochtenden van 10.00 – 13.00.

Wat is Mindful Dotting?

Ik ben door diverse ervaringen in mijn eigen leven maar ook door mijn ervaring in het geven van de diverse Dotpaint workshops de afgelopen jaren erachter gekomen dat er zoveel kracht zit in Dotpainten! Mensen die altijd druk zijn in het hoofd, of mensen die problemen hebben en gestresst zijn, mensen die veel praten en weinig rust in zichzelf vinden, zag ik stuk voor stuk tijdens de workshops tot rust komen. Ze voelde zich ontspannen, optimistischer en met meer zelfvertrouwen maar wat vooral naar voren kwam was de innerlijke rust die ervaren werd. Doordat je je zo aan het focussen bent, ben je niet meer bezig met andere zaken, waardoor je geest automatisch ontspant. Daarnaast speelt creatief bezig zijn ook een enorme rol. Je verruimt namelijk je geest, het helpt je om ‘out of the box’ te denken en het stimuleert je persoonlijke ontwikkeling.

Mindfulness

Mindfulness kan omschreven worden als een aandachttraining en kan zorgen voor een diepe rust en acceptatie in en van jezelf. Mindfulness hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het is makkelijk aan te leren, toe te passen en vol te houden juist door de eenvoud: leven met aandacht. En in dit geval, creeëren met aandacht!

Je leert je aandacht te richten op wat er in het hier en nu is. Uit je malende gedachten, je zorgen en angsten en terug naar het licht! Naar je hart en je gevoel. Daar waar je kracht zit! Meditatie kan een mooie tool zijn om Mindfulness te leren. Je leert in de cursus korte maar krachtige meditatietechnieken. Met meditatie wordt je je bewust van wat je doet, terwijl je het doet. En in samenwerking met Dotpainten blijkt dit een gouden combinatie! Bewustwording door middel van creatie!

Je richt je aandacht op het heden en schakelt je gedachten over later uit. De focus ligt op wat je op dat moment aan het doen bent, de kleuren, en het moment van jouw creatie!
Daarnaast krijg je elke  week diverse nieuwe makkelijke toepasbare technieken mee om Mindfulness in je leven te integreren.

Automatische piloot

Vaak functioneren we in ons dagelijkse leven op de automatische piloot. We zijn er niet ECHT ‘bij’. We zijn ons niet echt BEWUST van wat we voelen en doen. Op die momenten ontstaan vaak ook onze automatische ‘negatieve’ denkpatronen met gedachten die niet altijd blijken te kloppen. Voor we er erg in hebben gaan gedachten en gevoelens met ons op de loop, waardoor klachten en problemen ontstaan.

Workshop dotpainten gevolgd vandaag. Super leuk om te doen, fijne uitleg! Even helemaal zen worden en heel toegankelijk om ook thuis te gaan doen. Prachtige locatie in een knus dorpje. Zeker een aanrader! Bedankt, het was heel erg leuk!

– Kelly Kuiper

Door op deze manier Mindful en bewust te creëren, kun je dit ook op alle anderen bezigheden in je leven toepassen.  Vanuit het rijkere bewustzijn dat je hiermee ontwikkelt, worden negatieve gedachten en allerlei uitdagingen in het leven beter hanteerbaar en minder indringend. Dit stelt je in staat om op een relaxte en open manier in het leven te staan.
Je zult merken dat er een nieuwe wereld voor je opengaat. Een wereld waar je ooit als kind toegang toe had, maar die je in de loop van het leven bent kwijtgeraakt.

Cursus

We starten elke cursus met een korte maar krachtige meditatie waarin je leert je BEWUST te zijn van het moment en hetgeen je gaat creëren, en om al het andere los te laten. Elke week ontvang je een ander item waarop we gaan dotpainten. Een mooie grote steen, een Engel of Buddha beeld, op doek, en nog veel meer leuke items! Ik ga je daar flink mee verassen!

We gaan dotten vanuit gevoel waarbij je ontdekken zult wat jouw innerlijke wereld je te vertellen heeft. Maar je leert ook hoe je bijvoorbeeld de Seed of Life op doek opzet en kunt dotten. De Seed of life is één bloem van de Flower of life. Dit zijn de ook de eerste 7 dagen, het zaad van de Schepping: Genisis. De Seed of life helpt je om te herinneren hoe het bewustzijn kan stromen in “flow”, in harmonie en goddelijkheid in het dagelijks leven.

Je leert alle ins en outs van het dotpainten en je ontvangt een speciale dotpaint penselenset. Je kunt gebruik maken van alle materialen en je leert hoe je de energie van edelstenen in je werk kunt verwerken door het gebruik van diverse Edelsteenpoeders.

Er wordt elke les gezorgd voor koffie, thee en fris en wat lekkers.
De cursus is €333,- voor 6 zondagen INCLUSIEF al het bovengenoemde. Op de laatste cursus dag ontvang je een Certificaat van deelname.
Er is ook een mogelijkheid om een individuele cursus te boeken als je daar behoefte aan hebt. Tijdens een individuele cursus is er meer tijd voor jouw persoonlijke proces! Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Informatie & Aanmelden

  • duur: 6 zondagen van 10.00 – 13.00
  • incl. materiaal: alle materialen zoals hierboven genoemd zoals ook verfcontainertjes om je verf in te mixen, infobladen, dotpaint penselenset, leuk gevulde goodiebag, thee, koffie, iets lekkers.
  • prijs: €333,- voor de gehele cursus
  • data: start in Februari 2019
  • prijs individuele cursus: 670€