Creative Dot Art Community Retreat!

arrangement Creatieve Bewustwording Dot Art techniek

Creative Dot Art Community Retreat!

Van 21 tot en met 23 juni organiseer ik een Creatief Dot Retreat! Een heel weekend met gelijkgestemde Dotpainten, genieten van de natuur en omgeving, een Digeridoo healing en Klankschalenmeditatie.

Graag organiseer ik voor groepjes een Creatief Dot Retreat! Een heel weekend met gelijkgestemde Dotpainten, genieten van de natuur en omgeving, een Digeridoo healing en Klankschalenmeditatie, ( als het weer het toelaat buiten) lekker eten en ervaren wat Dot painten & creativiteit voor jou kan betekenen!

Dot painten is een heerlijke rustgevende meditatieve en zeer oude kunstvorm afkomstig van de Aboriginals in Australiè.

Verblijf.

Dit retreat zal plaatsvinden op de Biologische Belevenis Boerderij De Appelhoek in Wijdenes!

Een heerlijk ontspannen verblijf op een bijzondere plek, direct gelegen aan het Markermeer, het vroegere IJsselmeer. Aan de voet van de eeuwenoude slingerende Westfriese Omringdijk met een klein strand aan een “privé“ baai met schoon zwemwater voor de deur.

Je verblijft in een groots appartement met een sfeervolle, royale woonkamer/woonkeuken. Op de hooizolder zijn 2 bedden en 3 x 2 persoons bedstede/slaapkamers ingericht. Er is een ruime badkamer met een toilet, 2 wastafels, ligbad en aparte douche. Je kunt genieten van de zon in de grote tuin aan de achterzijde en ook is er een klein zitje aan de voorzijde.

Je moet het niet vervelend vinden om met een ander op een kamer te liggen, of vraag even wat de mogelijkheden voor twee zijn als je bijv met je partner wilt komen.

Geniet van de rust en het weidse uitzicht maar waar gezellige drukte in de mooie historische stadjes Hoorn en Enkhuizen binnen handbereik is. Je kunt hier in de avonden nog heerlijk fietsen en wandelen langs de dijk en door het mooie polderlandschap.

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat kunst en creativiteit een zeer geschikte ingang is voor zingeving en reflectie?
Dit geheel verzorgde weekend is INCLUSIEF:
  • 2 nachten
  • 2 x ontbijt
  • 2x lunch
  • 2x diner
  • 2 volledig verzorgde dagworkshops
  • toeristenbelasting

PRIJS: € 495,-.

Leden van de Dotpaint Academy ontvangen 10% korting! Aanmelden kan via via info@natashja.nl

Ook groepen zijn welkom!

Workshops

Dagworkshop Flower of Life.

De heilige geometrie is een geometrische symbooltaal, die met beelden werkt, in plaats van woorden, en die daardoor veel directer en doeltreffender informatie kan overbrengen, tot op DNA niveau aan toe.

Het symbool van de heilige geometrie, de levensbloem heeft een sterk helende invloed. Alleen het ernaar kijken of er in meditatie op afstemmen kan al grote veranderingen te weeg brengen. Het woord heilig in heilig geometrie heeft niets met religie te maken, maar slaat op een heelwording, heling dus.

De code van de Flower of Life bevat eigenlijk alle wijsheid van het universum, op precies dezelfde wijze zoals onze genetische code zit opgesloten binnen onze eigen DNA.

De wijsheid die de Flower of Life bezit hebben wij allemaal. Stel jezelf open om die wijsheid weer toe te laten tijdens deze leuke cursusdag en leer hoe je de Flower of life kunt tekenen en vervolgens kunt Dotpainten!

Ik leer je hoe je de Flower of Life opzet en de nodige informatie ontvang je ook in een informatieve Syllabus die je mee naar huis krijgt.  Ik vertel je alles over hoe je de verf mixt en gebruikt om te dotten, en hoe je mooie volle en gelijkmatige dots kunt maken.

De workshop is inclusief koffie, thee, water , een voorbereid canvasdoek, een groot scala aan kleuren acrylverf die je mag gebruiken, verfcontainertjes om je verf in te mixen welke je mag meenemen, een speciale set Dotpaint tools, & de Syllabus met alle informatie over de Flower of Life. LET OP! Je hoeft alleen zelf te zorgen voor een goede passer.

Aan t einde van de dag ontvang je een leuk gevulde goodiebag.

Dagworkshop Creëren van je eigen Energie Mandala.

Mandala betekent ‘cirkel’ in het Sanskriet, en is een geometrisch patroon waarin symbolen verwerkt kunnen worden met een bepaalde energie. Het gebruik van kleuren en edelsteenpoeders en -elixers in de verf in samenwerking met het Dotpainten bepalen de kracht van het meditatieve proces.

We gaan werken op een mooi laser gesneden houten ronde paneel. Je leert hoe je een Mandala opbouwt met de Dotpaint techniek, een heerlijke rustgevende en oude kunstvorm afkomstig van de Aboriginals in Australiè.

Wat zijn jouw doelen, wat wil jij nog voor jezelf realiseren? We werken met diverse affirmatie technieken waarbij je jouw Mandale de energie leert mee te geven van hetgeen jij wilt manifesteren voor jezelf.

Er wordt gezorgd voor koffie thee en water.

Deze dag is inclusief de Mandala paneel, drie speciale Dotpaint verfcontainertjes, alle informatie over hetgeen je leert in een informatiemapje, met gebruikmaking van alle verdere materialen. Je gaat ook deze dag niet met lege handen weg en je ontvangt een leuk gevulde goodiebag, gericht op het thema van deze dag. 

Programma

Vrijdag

19 uur ontvangst met koffie, thee en appeltaart! Kennismaking en een uitleg van het dagprogramma van zaterdag en zondag. Installeren in het verblijf.

Zaterdag

8.30 ontbijt

9.30 start de Didgeridoo healing

Gevolgd door de dagcursus het Dotpainten van een Flower of Life op doek. (Uitleg onderaan de tekst)

13.00 huisgemaakte biologische lunch en pauze

14.30 Vervolg dagcursus

17.00 Eigen indeling tijd

18.00 Volledig verzorgd diner

Misschien heb je zin in een wandeling in de mooie omgeving? Of wil je de dag heerljk afsluiten met een saunabezoek? Er is een apart gelegen sauna aanwezig. Even genieten van een moment voor jezelf. Even aandacht voor je gezondheid, lichaam en geest. Met een eigen terras, uitkijkend over het land, geniet je hier in alle privacy.

Zondag

8.30 ontbijt

9.30 Klankschalenmeditatie gevolgd door de workshop Creëren van je eigen EnergieMandala(uitleg onderaan tekst)

13.00 huisgemaakte biologische lunch en pauze

14.30 vervolg dagcursus

17.30 Er wordt tijd vrij gemaakt voor eventuele vragen die je nog hebt en om even met elkaar de ervaringen van het afgelopen weekend te bespreken.

18.00 Volledig verzorgd diner en afsluiting met koffie & thee.

Organisatie

Dit weekend wordt georganiseerd door Natashja van Ginkel van www.natashja.nl en www.dotpaint-academy.nl.

“ Mijn missie is het verspreiden van innerlijke rust, en vrede! Willen we dat niet allemaal? En dat begint natuurlijk allemaal eerst bij jezelf! Start met die persoon in je spiegel, start met jouw eigen innerlijke rust en vrede! Mijn verlangen om mensen bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden komt samen in mijn Dotpaint workshops en Retreats. Door mensen te laten ervaren hoe t is die verbinding met jezelf aan te gaan.

Dot Art is daar uitermate geschikt voor! Er volgt elke keer weer een moment van verstilling… het indalen in je hart en gevoel ipv in je hoofd. Dat is wat mensen vaak ervaren als ze gaan Dot painten! En daaruit volgt een stukje bewustzijn waar mensen in hun verdere dagelijkse leven veel aan hebben! “

Workshop Lokaties

De workshops zijn niet zomaar een creatief middagje maar meer een geheel verzorgd en ontspannen dagje uit. Ook een verzorgde lunch of diner kan voorafgaande of na de workshop geregeld worden en tijdens de workshop zal het je aan niets ontbreken. Daarom heb ik met zorg deze drie mooie workshop lokaties in Noord-Holland uitgezocht. Bekijk hier meer informatie >>