Creatieve stressverlichting

Blog

Creatieve stressverlichting

Ik voel me gezegend dat ik zoveel mooie workshops mag geven maar nog meer over het feit dat ik zie wat het met mensen mag doen!

Er zweven best wel wat misvattingen rond over kunst en creatief bezig zijn, waar ik vaak vragen over krijg. Mensen denken vaak over zichzelf dat ze totaal niet creatief zijn maar zichzelf elke keer weer verbazen over het uiteindelijke werk wat ze afleveren! Er wordt gedacht dat er toch wel enige talent nodig is maar niets is minder waar.😏

We zijn allemaal geboren met een aangeboren verlangen om onszelf te creatief te uiten en kunst omvat een breder scala aan activiteiten dan je je kunt voorstellen.

Creatieve expressie draagt bij aan je geestelijke gezondheid en kan je gelukkiger, gezonder en krachtiger maken als persoon. Iets wat ik niet vaak genoeg kan zeggen. Ik zie het elke keer weer gebeuren dan zie ik weer die enthousiaste glans in mensen hun ogen als ze aan het Dotpainten zijn. Er worden plannen gemaakt om er thuis mee verder te gaan en ik krijg megaveel vragen over waar ik alles aanschaf en wat de beste tools zijn om mee te werken! Na verloop van tijd sturen mensen me foto’s van creatieve creaties toe en wat deze vorm van creatieve expressie voor hun gedaan heeft.

Activiteiten zoals Dotpainten, intuïtief schilderen en tekenen zijn zeer ontspannende en lonende hobby’s die je stressniveaus verlagen en je mentaal helder en kalm laten voelen. Je weer in je kracht plaatsen!

Het zorgt voor afleiding en focus waardoor je gebruikelijke soms malende gedachten tot rust komen en je weer lekker in je vel komt te zitten.

Wanneer je volledig wordt ondergedompeld in een creatief project bevindt je je in wat bekend staat als ‘de zone’ of in een staat van ‘flow’. Deze meditatieve-achtige staat focust je geest waardoor je gedachten naar de achtergrond verdwijnen en je de wereld weer aankunt!😊

Ook heb ik nu een aantal keer deelnemers gehad die chronisch ziek zijn. Zij gaven aan dat ze hun ziekte een tijdje kunnen vergeten, waardoor ze zich kunnen concentreren op positieve ervaringen. Hierdoor konden ze alles weer met hernieuwde moed en kracht aan! Hoe mooi is dat en ik zal om die reden dan ook de workshops voor o.a mensen met kanker gaan uitbreiden.

Ik ben lang op zoek geweest naar wat nou mijn missie en passie precies is op deze aardbol. Naar wat ik nu graag wil bijdragen. Dat heb ik inmiddels zeker gevonden. Of beter gezegd, het is er altijd al geweest maar ik weet het nu voor de volle 100% te omarmen!

Lieve groet,
Natashja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *